Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Εξετάστηκαν υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων

Υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων εξέτασε χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση του ΕΛΑ. Ανάμεσά τους ήταν και η ενέργεια κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στο Θησείο, που είχε πραγματοποιηθεί το 1992.

Την ευθύνη είχαν αναλάβει ο ΕΛΑ και η «1η Μάη». Από την έκρηξη της βόμβας είχαν τραυματιστεί έντεκα αστυνομικοί. Ο οδηγός του λεωφορείου της ΕΛ.ΑΣ., Γ. Σώκος, που έχει μείνει σχεδόν τυφλός από τραύματα στα μάτια, χαρακτήρισε την ενέργεια «στυγνή δολοφονική επίθεση». Ο μάρτυρας Π. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι «αυτοί που έβαλαν τη βόμβα ήθελαν θύματα». Αρκετοί από τους αστυνομικούς που κατέθεσαν εξέφρασαν το παράπονό τους επειδή τους ξέχασε η πολιτεία, αν και τραυματίστηκαν σε υπηρεσία.

Ο Σ. Γέμος, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, έδωσε τότε περιγραφή ενός από τους δράστες. Επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κανέναν από τους κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο. Ο συνήγορος Α. Κούγιας επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας αν και κλήθηκε δυο φορές από την Ασφάλεια μετά τις συλλήψεις των κατηγορουμένων και του επιδειχτήκανε φωτογραφίες, οι προανακριτικοί υπάλληλοι δεν πήραν έγγραφη κατάθεσή του. Κατά τη γνώμη του συνηγόρου υπεράσπισης του Α. Κανά, αυτό δείχνει «δόλο» από την πλευρά των αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ