Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 3 Ιούνη κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Αμφισσας, ενάντια στις αδικαιολόγητες και αυθαίρετες απολύσεις δύο εργαζομένων γυναικών από το τμήμα τυποποίησης του εργοστασίου. Μάλιστα, στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θα διοργανώσουν συλλαλητήριο στη πλατεία Λαού μαζί με το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δύο απολυμένες εργαζόμενες και να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις συρρίκνωσης και απαξίωσης του συνεταιρισμού. Ταυτόχρονα, απαιτούν να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις μετά τη δεύτερη προσφυγή της διοίκησης στην επιτροπή του άρθρου 15 για να απολύσει τον αντιπρόεδρο του σωματείου. Την ίδια στιγμή καλούν τη διοίκηση να προχωρήσει σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της Ενωσης αντί να μεθοδεύει την παράδοσή της σε ιδιώτες.

Τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ και καλεί τους αγρότες να καταδικάσουν και στις ευρωεκλογές αυτή τη στάση, που οδηγεί στη διάλυση των συνεταιρισμών ή στην ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων τους και αποφέρει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ