Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Περιφρούρησαν την αργία της Κυριακής

Σημαντική νίκη σημείωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την περασμένη Κυριακή, στη μάχη ενάντια στην αντεργατική και παράνομη απόφαση του νομάρχη Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη, για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα τροφίμων, η οποία πάρθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Παρά τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ΣΚΟΝΤΟ ΜΑΡΚΕΤ, Αλ. Δεσύλλα, να σταματήσει την κινητοποίηση επιστρατεύοντας κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους και συγκεκριμένα την Ομάδα Πάταξης Κοινού Εγκλήματος, ο αυταρχισμός δεν κατάφερε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο, κατάφεραν να κλείσουν όλα τα υποκαταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ -που άνοιξαν την περασμένη Κυριακή το πρωί- καταργώντας στην πράξη την αντεργατική απόφαση. Το Σωματείο σημειώνει πως η απόφαση του νομάρχη ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», καθώς οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες (δεν πληρώνονται υπερωρίες, δεν παίρνουν ρεπό, οι μισθοί (μεικτά) κυμαίνονται από 519 έως 612 ευρώ). Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν. Συνεχίζουν με στάση εργασίας, 8 π.μ. - 12 μ. αύριο Πέμπτη και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο, αλλά και στάση εργασίας την Κυριακή 6/6, 9 π.μ. - 1 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ