Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Παλλαϊκή συγκέντρωση σήμερα

Ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι Καλύμνιοι στη ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ενώ οργή και αγανάκτηση επικρατεί στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην Κάλυμνο θα γίνει παλλαϊκή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του νησιού, την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλύμνου και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Συλλόγων και Πολιτών που έχουν συγκροτήσει 20 συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς του νησιού, οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα των κλάδων και των επαγγελμάτων. Βασικό αίτημά τους είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει σήμερα την ακτοπλοΐα και είναι ραμμένο στα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Το αποτέλεσμα αυτού του θεσμικού πλαισίου, το οποίο βιώνουν σήμερα νησιώτες, συνολικά το επιβατικό κοινό και οι ναυτεργάτες, είναι οι απανωτές αυξήσεις στα εισιτήρια - μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 60% και τώρα οι εφοπλιστές προετοιμάζουν νέα αύξηση - τα μειωμένα δρομολόγια, τα πανάρχαια και άκρως επικίνδυνα ακτοπλοϊκά πλοία, το χτύπημα ναυτεργατικών εργασιακών κατακτήσεων, ακόμα και αυτό του δικαιώματος στο μπάρκο. Είναι ενδεικτικό ότι στην Κάλυμνο από 13 πλοία τώρα προσεγγίζουν από 4 έως 7 τη βδομάδα.

Η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες «επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας χαρακτηρίζονται από την ένταση της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, του δρόμου των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου». Αναφέρει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει μέχρι και σήμερα η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου με το οποίο «απελευθερώθηκε» πλήρως η εφοπλιστική ασυδοσία και καλεί ναυτεργάτες, νησιώτες, συνολικά όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να καθορίσουν ανάλογα τη στάση τους στις ευρωεκλογές, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, τιμωρώντας το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ