Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Κατάληψη πόλης από στασιαστές...

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ομάδες ενόπλων στασιαστών κατέλαβαν χτες την πόλη Μπούκαβου της ΛΔ Κονγκό, μετά από πολύωρες συγκρούσεις με τον κογκολέζικο στρατό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει... Κατά τις συγκρούσεις σημειώθηκαν λεηλασίες σπιτιών και καταστημάτων, αλλά και ο τραυματισμός αρκετών αμάχων (ανάμεσά τους ένας πατέρας και ο οκτάχρονος γιος του).

Περίπολοι κυανοκράνων του ΟΗΕ (δύναμης 10.600 ανδρών) που βρίσκονται στην περιοχή επιβεβαίωσαν σε δημοσιογράφους πως η πόλη είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των στασιαστών πλην του αεροδρομίου που ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της μεταβατικής κυβέρνησης του προέδρου της ΛΔ Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα, ενέπλεξαν στην κρίση τη γείτονα Ρουάντα, ισχυριζόμενοι πως αυτή στηρίζει την ομάδα στασιαστών με επικεφαλής τον συνταγματάρχη λιποτάκτη Γιουλς Μουτεμπούτσι. Η κυβέρνηση της Ρουάντα έσπευσε να αρνηθεί οιαδήποτε ανάμειξη στο Μπούκαβου, η κατάληψη του οποίου τροφοδοτεί φόβους για κλιμάκωση της κατάστασης αποσταθεροποίησης στη ΛΔ Κονγκό και επανέναρξη του αιματηρού πολέμου στη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ