Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εισβολή, πάλι, στη Ράφα

Αλλος ένας 8χρονος έχει τραυματιστεί από πυρά του ισραηλινού στρατού

Associated Press

Αλλος ένας 8χρονος έχει τραυματιστεί από πυρά του ισραηλινού στρατού
ΡΑΦΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Νέα εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα πραγματοποίησαν, χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι «εντόπισαν και κατέστρεψαν άλλη μια σήραγγα μεταφοράς όπλων από την Αίγυπτο». Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σημειώθηκαν σποραδικές ανταλλαγές πυρών, και οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλλαν με τανκς κατά κτιρίων, με αποτέλεσμα να καταστραφούν αρκετά σπίτια, αλλά και να τραυματιστούν 2 10χρονοι Παλαιστίνιοι που παρακολουθούσαν μαθήματα σε σχολείο της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστινίους πρόσφυγες.

Εντός της Ραμάλα, εισήλθε, χθες, περιορισμένος αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών καταδιώκοντας αυτοκίνητο με 2 υπόπτους. Μετά την άρνηση των φρουρών του Γιάσερ Αραφάτ, να εισέλθει το αυτοκίνητο στη Μουκάτα'α, οι δύο Παλαιστίνιοι ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ίδια ώρα, γινόταν γνωστό ότι 2 Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί έξω από τον εποικισμό Νετζαρίμ, στη Γάζα, επειδή «κινούνταν ύποπτα και οπλισμένοι», ενώ 12 Ισραηλινοί συνοριακοί φρουροί παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία του βασανισμού και της κλοπής σε βάρος Παλαιστινίων που ανέκριναν στα σύνορα της Δ. Οχθης.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέμενε, χθες, στο σχέδιο «απεγκλωβισμού» του από τη Λωρίδα της Γάζας και εξέφραζε την άποψη ότι «τελικά, θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, παρά τις διαφωνίες που έχουν διατυπωθεί». Ο Αριέλ Σαρόν αναφέρθηκε, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κνέσετ, και στον Γιάσερ Αραφάτ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν προτίθεται να του επιτρέψει να μετακινείται ελεύθερα.

  • Αγανάκτηση για τις καθημερινές σφαγές των Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), η οποία χαρακτηρίζει «παρήγορη ένδειξη» τη μεγάλη διαδήλωση των Ισραηλινών πολιτών στο Τελ Αβίβ, «όπου συγκεντρώθηκαν εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους στην πολιτική της κυβέρνησης Σαρόν» και καλεί τη διεθνή κοινότητα «να παρέμβει άμεσα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ