Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η πολιτική... παρακολούθησης πυροδοτεί την κερδοσκοπία

Κυβερνητική συγκάλυψη των καταπατητών των θαλάσσιων ακτών με τον υπουργό Οικονομίας

Με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, το κερδοσκοπικό κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, συνεχίζει να λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα. Για το φλέγον πρόβλημα των καυσίμων, ο υπουργός Οικονομίας απλώς επιβεβαίωσε - για μια ακόμη φορά - την κυβερνητική αδράνεια και απραξία, στάση η οποία πυροδοτεί την κερδοσκοπία σε βάρος εργαζομένων. Οπως δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης, «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην υπάρξουν αδικαιολόγητες αυξήσεις στους καταναλωτές», καθώς και ότι «τα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης (περί ενίσχυσης του... ανταγωνισμού) αποτελούν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που μπορούμε να πάρουμε αυτή τη στιγμή»! Επανέλαβε επίσης δηλώσεις του στο ΕΚΟΦΙΝ, σύμφωνα με τις οποίες, η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης των πετρελαιοειδών.

Οσον αφορά τους κάθε είδους καταπατητές της δημόσιας γης και των θαλάσσιων ακτών, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι... καθώς - όπως φαίνεται - έχουν εξασφαλισμένη την ανοχή των κυβερνώντων, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της... ενημέρωσης! Για παράδειγμα, ο υπουργός Οικονομίας όταν ρωτήθηκε από το «Ρ» σχετικά με την περίπτωση του μεγαλοξενοδόχου Μαντωνανάκη, που κτίζει τεράστια τσιμεντένια προβλήτα μέσα στη θάλασσα, στο Λαγονήσι, ήταν δεόντως... ασαφής. Αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση, περιορίστηκε να δηλώσει λακωνικά: «Είναι θέμα των υπηρεσιών, έχουμε ζητήσει να μας ενημερώσουν τι συμβαίνει εκεί και αν υπάρχει πράγματι παρανομία».

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Γ. Αλογοσκούφης:

  • Επανήλθε στο προσφιλές θέμα της δημοσιονομικής απογραφής, δηλώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση (εξετάζονται οι εξοπλιστικές δαπάνες, και τα πλεονάσματα των δημόσιων οργανισμών), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
  • Απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, για το περιεχόμενο έκθεσης ξένης εταιρίας, η οποία δημοσιεύτηκε χτες και επιβεβαιώνει παλαιότερα δημοσιεύματα του «Ρ». Σύμφωνα με την έκθεση το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανέλθει τελικά στα 10 δισ. ευρώ. Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ, υποεκτιμούν τα σχετικά μεγέθη, προκειμένου να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό, ότι ο προϋπολογισμός των έργων, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
  • Αρνήθηκε να αποσαφηνίσει αν στο στόχο περιστολής των κρατικών δαπανών του προϋπολογισμού του 2005, εμπίπτουν και οι δαπάνες για νέες προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Απέφυγε να πει πότε θα δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο για τα πανωτόκια», το οποίο καθυστερεί λόγω της αντίδρασης των τραπεζών στις ρυθμίσεις που αφορούν τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που έχουν συναφθεί πριν από το 2000.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ