Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  • «Γιατρός επαρχίας», τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της μονάκριβης κόρης του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου. Αναφερόμαστε στην Ερη Ρίτσου. Ο τίτλος του νέου βιβλίου της μοιάζει να παραπέμπει στην αλησμόνητη μητέρα της, Φαλίτσα. Την αταλάντευτη συντρόφισσα του ποιητή στους αγώνες και τα πάθη του, στη ζωή και την τέχνη του, τη σπουδαία γιατρό, η οποία επί πολλές δεκαετίες θεράπευε με την επιστήμη, αλλά και την ψυχή της τη φτωχολογιά της Σάμου. Το βιβλίο της Ερης Ρίτσου, μαζί με άλλα τέσσερα βιβλία θα παρουσιαστούν σήμερα (7.30μ.μ.) στη «Στοά Βιβλίου», από τον «Κέδρο». Τα άλλα βιβλία είναι των: Κώστα Καβανόζη «Χοιρινό με λάχανο», Τάσου Κοντέλη «Σφαίρες, Σωκράτη, όχι κώνειο», Μαρίας Πάουελ «Δεσμά αίματος», Ηλία Παπαμόσχου «Καλό ταξίδι, κούκλα μου».
  • «Αρχαία σημάδια μέσα στο τοπίο τους», τιτλοφορείται το λεύκωμα των Ντόρας Μηναΐδη - Μαρίας Φακίδη, το οποίο θα παρουσιάσουν σήμερα (8μ.μ.) στο Βυζαντινό Μουσείο οι εκδόσεις «Πατάκη».
  • «Η εμπειρία της φυλακής και της εξορίας (οι πολιτικοί κρατούμενοι στον εμφύλιο)», τιτλοφορείται το βιβλίο του Πολυμέρη Βόγλη, το οποίο θα παρουσιάσουν στις 10/6 (6.30μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) οι εκδόσεις «Βιβλιόραμα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ