Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στοιβαγμένοι εδώ και 10 μέρες!

ΣΠΑΡΤΗ.--

Σε εγκαταλειμμένο συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στη Σπάρτη βρίσκονται από τις αρχές της περασμένης βδομάδας 73 οικονομικοί μετανάστες αιγυπτιακής καταγωγής οι οποίοι εντοπίστηκαν από άνδρες του Lιμενικού στην περιοχή Κότρωνα στη Μάνη. Το δουλεμπορικό πλοίο στο οποίο βρίσκονταν κατασχέθηκε και οι εφτά δουλέμποροι, αιγυπτιακής καταγωγής, συνελήφθησαν.

Οι 73 οικονομικοί μετανάστες - τις δύο πρώτες ημέρες «φιλοξενήθηκαν» σε υπαίθριο χώρο στο Γύθειο - είχαν πληρώσει αδρά τους δουλέμπορους προκειμένου, όπως εξήγησαν, να βρουν μια δουλιά για να ζήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι συνθήκες διαβίωσης στο συσκευαστήριο, παρά τις όποιες προσπάθειες της Νομαρχίας Λακωνίας, είναι άσχημες, καθώς δεν υπάρχει οποιαδήποτε υποδομή για να εξυπηρετήσει αυτό τον κόσμο.

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το γραμματέα της Δήμο Λεβεντάκη, επισκέφτηκε τους οικονομικούς μετανάστες και ζήτησε να επιτανγχυθούν οι διαδικασίες ώστε να προωθηθούν στους χώρους υποδοχής αλλά και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ