Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Εξουδετέρωσαν τον «ηλεκτρονικό χωροφύλακα»

Σε «εξουδετέρωση» του «ηλεκτρονικού χωροφύλακα», που έχει τοποθετηθεί στη λεωφόρο Παπάγου, στην πλατεία Γαρδένιας του Δήμου Ζωγράφου, προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ. Πρόκειται για ένα από τα εκατοντάδες μάτια του «Μεγάλου Αδελφού», που έχουν «φυτευτεί» σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με πρόσχημα την ασφάλεια της Ολυμπιάδας. Ισχυρισμός, που, βέβαια, καταρρίπτεται από την ομολογία των υπευθύνων ότι οι κάμερες θα παραμείνουν και, μάλιστα, θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της χώρας μετά τους Αγώνες.

«Κάμερες στη μαραθώνια διαδρομή. Στην ποδηλατική διαδρομή, από το λιμάνι του Πειραιά έως το Ελληνικό. Γύρω από το "Χίλτον", το "Κάραβελ" και το Ολυμπιακό Στάδιο. Απ' το Ολυμπιακό Χωριό έως το Φάληρο...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Θεοδώρου, που συμμετείχε στην επιχείρηση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην «ασφαλή» διεξαγωγή των ΟΑ θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, υπονομεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. Οι συγκεντρωμένοι, αφού ανάρτησαν πανό που σημείωνε «Εξω ο χαφιές από τη γειτονιά μας», «εξουδετέρωσαν» τον ηλεκτρονικό μηχανισμό λειτουργίας της κάμερας.

Βλέψεις για συστήματα αναγνώρισης προσώπων

Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν από δύο χρόνια, είχε δοθεί στη δημοσιότητα «Επιχειρηματικό Σχέδιο» του υπουργείου Δημοσίας Τάξης - που αφορά στη χρήση νέων τεχνολογιών στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική - τμήμα του οποίου έφερε τον τίτλο: «Συστήματα αναγνώρισης προσώπων». Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, σκοπός ορίστηκε η «χρήση προηγμένων συστημάτων για την καταγραφή και την αναγνώριση υπόπτων». Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα θα χρησιμοποιεί ψηφιακές εικόνες, τις οποίες θα συγκρίνει με βάσεις δεδομένων υπόπτων ή ατόμων που έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε συγκεκριμένους χώρους. Οπως είχε σημειωθεί τότε, το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή χώρους με μεγάλη συνάθροιση ανθρώπων (εμπορικά κέντρα, κεντρικούς δρόμους κτλ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ