Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ζημιές σε καλλιέργειες

Νέο «χτύπημα», σε διάστημα μόλις ενός μηνός, «έδωσε» η σφοδρή βροχόπτωση του Σαββάτου, που συνοδεύτηκε από χαλάζι, σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως, βαμβακιού και σιτηρών, στους Δήμους Νίκαιας, Κοιλάδας, Κραννώνος και Λακέρειας Λάρισας. Οι πληγέντες αγρότες, βλέποντας ακόμα μια φορά τις καλλιέργειές τους, που πριν από λίγο καιρό είχαν προχωρήσει σε επανασπορά, λόγω των ζημιών από τις βροχοπτώσεις, να καταστρέφονται, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Χτες, κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές, για να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών.

Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν έχουν απελπιστεί, καθώς η αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων τους αφήνει στο έλεος των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Και απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την έγκαιρη καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων, επισημαίνοντας ότι εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους είναι εξαναγκασμένοι πολλοί απ' αυτούς να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες από τη βροχή και το χαλάζι του Σαββάτου και στο Νομό Μαγνησίας. Ολοι σχεδόν οι κεντρικοί δρόμοι του Βόλου πλημμύρισαν, καθώς οι αγωγοί δεν απορρόφησαν το νερό.

Σημαντικές καταστροφές σε περιοχές της Μακεδονίας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και τα ξαφνικά μπουρίνια που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι καταστράφηκαν, όταν τα νερά του Αξιού ξεπέρασαν τα τεχνητά αναχώματα. Επίσης το δυνατό χαλάζι που έπεσε σε περιοχές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες δέντρα με κεράσια και ροδάκινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ