Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ» - ΚΑΤΑΘΕΣΗ Π. ΚΑΡΥΔΗ
«Αναξιόπιστος μάρτυρας», λέει η πολιτική αγωγή

Τελείως αναξιόπιστο μάρτυρα χαρακτήρισαν χτες οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής τον καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Π. Καρύδη, ο οποίος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στη δίκη των κατηγορούμενων μηχανικών για την κατάρρευση του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Αντίθετα, οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν ότι σε κανένα σημείο της κατάθεσής του δεν υπάρχει κάποιο σημείο αναξιοπιστίας.

Ο μάρτυρας ερωτώμενος νωρίτερα, είχε πει ότι δε θυμάται αν υπήρχε στο εργοστάσιο τρίτο υπόγειο, προσθέτοντας ότι τα υπόγεια γενικά βοηθούν τα κτίρια σε περίπτωση σεισμών. Να σημειωθεί πάντως ότι από όλους τους άλλους μάρτυρες έχει κατατεθεί όχι μόνο η ύπαρξη τρίτου υπογείου, αλλά το κυριότερο ότι στην πραγματικότητα και τα τρία υπόγεια ήταν κανονικοί όροφοι, αφού δεν καλύπτονταν κατά 80% στην κάθε τους πλευρά από χώμα, όπως ορίζουν οι σχετικοί οικοδομικοί κανονισμοί.

Χτες κατέθεσαν ακόμα οι εργαζόμενοι στη ΡΙΚΟΜΕΞ Β. Καραντάκου, που χαρακτήρισε τους ιδιοκτήτες της εταιρίας «άπληστους εργοδότες» και η Αγγ. Ρετουνιώτη, που κατόρθωσε να βγει ζωντανή από τα ερείπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ