Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χαρτί απόλυσης... αντί μισθού

Η εμποροϋπάλληλος Σ. Ράπτη, εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ» βρέθηκε με το χαρτί της απόλυσης επειδή απαίτησε το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώνεται! Η απόλυση έγινε προχτές 9 του μήνα με την... κατηγορία ότι «δεν είσαι μέσα στο πνεύμα της εταιρίας», την οποία της απηύθυνε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης!

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά επισημαίνοντας ότι γενικά αυτή η επιχείρηση «εκβιάζει, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλιάς, απαγορεύει ακόμα και τις συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων».

Τονίζει ακόμα ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη η οποία εκτελούσε στο ακέραιο και με συνέπεια τις υποχρεώσεις της βρέθηκε στο δρόμο γιατί διεκδίκησε να πληρώνεται τις υπερωρίες της, το καθημερινό διάλειμμα, αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες η εταιρία ήθελε να της αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις, απαίτησε ανθρώπινη και αξιοπρεπή συμπεριφορά από τους προϊσταμένους της και βέβαια ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων καθώς ήταν και μέλος της Σωματειακής Επιτροπής που έχει συγκροτήσει εκεί το σωματείο.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει ως άδικη και παράνομη την απόλυση της εργαζόμενης, απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή της και καλεί τον κλάδο να σηκώσει το ανάστημά του στην αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που φουσκώνει τα πανιά της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας ώστε να καταπατά κατακτήσεις και δικαιώματα για να αυξάνει τα κέρδη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ