Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν σήμερα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή από την ΕΣΑΚ - Τραπεζών

Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό
Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό
Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι, αντιδρώντας στις αυξήσεις - ψίχουλα που προτίθενται να δώσουν οι τραπεζίτες για το 2004.

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα τους, ως το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες τους. Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΣΑΚ έχει ήδη καταθέσει αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων για 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, αύξηση του επιδόματος πολυετίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο κ.ά. Σήμερα ο κατώτερος βασικός μισθός είναι 683 ευρώ και ο ανώτερος ύστερα από 33 χρόνια δουλιάς μόλις τα 878 ευρώ!

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες οι τελευταίοι πρότειναν αυξήσεις της τάξης του 4,37%. Ομως πρέπει να σημειωθεί ότι και η πρόταση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων (διεκδικεί αύξηση λίγο πάνω από 5%) και αποδέχεται τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ