Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέες αμφιβολίες για την «απελευθέρωση»

ΡΩΜΗ.--

Νέες μαρτυρίες που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για την «απελευθέρωση» των τριών Ιταλών ομήρων από το Ιράκ ήρθαν στο φως χτες.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοριέρε ντε λα Σέρα» αναφέρεται μαρτυρία του Τζίνο Στράντα, γιατρού με τη μη-κυβερνητική οργάνωση «Emergency», που δραστηριοποιείται στο Ιράκ, σύμφωνα με τον οποίο η «απελευθέρωση» πραγματοποιήθηκε έπειτα από την καταβολή λύτρων ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. «Οι πηγές της οργάνωσής μας στο Ιράκ μιλούσαν εδώ και 10 μέρες για την καταβολή λύτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στράντα. Παράλληλα στο φως ήρθε και μαρτυρία Ιρακινού, που υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απλά παρέλαβαν τους ομήρους από γειτονικό του άδειο σπίτι, στα περίχωρα της Βαγδάτης, στο οποίο τους είχαν αφήσει την προηγούμενη νύχτα οι αντιστασιακοί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζιανφράνκο Φίνι, έσπευσε και χτες να υπερασπιστεί την επίσημη εκδοχή περί «αναίμακτης απελευθέρωσης», ωστόσο γεγονός παραμένει ότι την Τρίτη υπήρχαν δυο διαφορετικές επίσημες εκδοχές, σχετικά με την τοποθεσία της «απελευθέρωσης» πράγμα που γέννησε τις αμφιβολίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ