Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ
Τα πάντα για τις επιχειρήσεις

Τα βασικά σημεία της «νέας οικονομικής πολιτικής» της κυβέρνησης, υπέρ του ιδιωτικού κεφαλαίου, παρουσίασε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Ανάπτυξης κατέστησε σαφές στο ακροατήριό του, ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, λειτουργώντας ισοπεδωτικά για τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Παρέχοντας εγγυήσεις στους επιχειρηματίες για την «αποτελεσματική αξιοποίηση του Γ' ΚΠΣ», ο Δ. Σιούφας σημείωσε ότι δραστηριότητες του δημοσίου θα μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική! Η προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις «ανάγκες» της αγοράς εργασίας, ένα αίτημα που τίθεται μετ' επιτάσεως από το ΣΕΒ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πέραν αυτών, ο Δ. Σιούφας δεσμεύτηκε στους επιχειρηματίες για ένα ριζικά διαφορετικό φορολογικό σύστημα και ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, καλύτερα και από αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ, που εκτόξευσαν τα κέρδη των επιχειρηματιών στα ύψη. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των αγορών, ο υπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε την πλήρη απελευθέρωσή τους, ώστε να δρουν ανενόχλητοι οι κερδοσκόποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ