Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Αξιώνει ενισχύσεις χωρίς περιορισμούς

Κατέθεσε τις προτάσεις του για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου

Επιμένει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην αξίωσή του για την παροχή υπερπρονομίων στις επιχειρήσεις και κατάργηση των περιορισμών σε ζητήματα πολεοδομίας και κορεσμού. Στις θέσεις που κατέθεσε για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου αναφέρει ότι πρέπει να συμπεριληφθούν όλες οι επιχειρήσεις παλιές και νέες, να αναπτυχθεί «πλαίσιο αρχών» και να αναπτυχθούν «συνεργίες κινήτρων».

Ειδικότερα, ζητά την ενίσχυση όλων των τουριστικών επιχειρήσεων μεταξύ αυτών και των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά και τις ακτοπλοϊκές. Ενταξη του τουρισμού στις εξαγωγικές δραστηριότητες. Κίνητρα για την απόσυρση παλιών μονάδων που δε δέχονται εκσυγχρονισμό. Αποσύνδεση των επιχορηγήσεων από την υποχρέωση δημιουργίας θέσεων εργασίας. Να δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στον τραπεζικό τομέα για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων, ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ελάχιστη ίδια συμμετοχή του επενδυτή. Να καταργηθούν όλοι οι χρονικοί περιορισμοί για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο.

Στις προτάσεις του, ο ΣΕΤΕ περιλαμβάνει και «την ευελιξία σε επίπεδο πολεοδομικών κανόνων», σε συνδυασμό με την κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων για τον κορεσμό. Με λίγα λόγια, απαιτεί πλήρη ασυδοσία για το πού θα χτίζονται τα τεράστια τουριστικά συγκροτήματα που θέλει να αναπτύξει το μεγάλο κεφάλαιο. Τέλος, βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο το μη μισθολογικό κόστος, υποστηρίζοντας ότι είναι μεγάλες οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ