Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Μπούσουλας οι «συμβάσεις παραχώρησης»

Σε ιδιώτες η λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων, νοσοκομείων, ακόμη και φυλακών...

Το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ για την παραχώρηση των έργων υποδομής στο μεγάλο κεφάλαιο σκοπεύει να συνεχίσει και η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με όσα είπε χτες, σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου. Πρόκειται για την πολιτική, που χρηματοδότησε με δωρεάν και ζεστό κρατικό χρήμα το ιδιωτικό κεφάλαιο, στο οποίο παραχωρήθηκε και η μακροχρόνια εκμετάλλευση των έργων υποδομής.

Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Μετά την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τις συμβάσεις παραχώρησης, η αυτοχρηματοδότηση εικάζεται ότι θα αποτελέσει τον κανόνα στον τρόπο ανάθεσης έργων μεγάλης, αλλά και μικρότερης κλίμακας». Και εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα πετύχει την καλύτερη συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στις υπηρεσίες κοινωνικών υποδομών οι συνεργασίες αφορούν κατά κανόνα στην παροχή, συντήρηση, και λειτουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για σχολεία, νοσοκομεία, ακόμη και φυλακές, καθώς και για άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες με μακροχρόνια συμβόλαια»!

Στην πολιτική παραχώρησης των δημόσιων έργων, είπε, θα έχουν λόγο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Οπως διευκρίνισε, «οι μορφές συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα χρησιμοποιούνται ευρύτατα για την κατασκευή και λειτουργία έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρών περιφερειακών έργων, όπως, π.χ., μαρίνες για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών».

Τέλος, ο υφυπουργός υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στην αγορά, που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα, με «ουσιαστική ενίσχυση των θεσμών που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ