Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στην Πάτρα

Την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική του Γιώργου Ανδρέου, κίνηση της Μαριέλλας Νέστορα, φωτισμούς Φίλιππου Κουτσάφτη. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιώργος Βελέντζας, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Κουρής, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, κ.ά. Κορυφαίες: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Χορός: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βέρα Λάρδη, Εφη Λογγίνου, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Νικολέτα Ρηγάκη, κ.ά.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στην Πάτρα (25, 26/6) και στη συνέχεια θα δώσει 24 παραστάσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να επιστρέψει στην Πάτρα και να δώσει τις τελευταίες παραστάσεις του (10-11/9).

Στην «Ιφιγένεια» καθρεφτίζεται η γενική απόγνωση της Αθήνας, λόγω του Πελοποννησιακού Πολέμου, αλλά και της καταστροφικής Σικελικής Εκστρατείας, εστιάζοντας στην απάτη και τη δειλία των «ιθυνόντων», την απληστία που οδηγεί στη νέα εκστρατεία στην Τροία και τις καταστρεπτικές συνέπειές της.

Η περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκινάει στις 28-29/6 από το «Θέατρο Δάσους» στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν: 2-3/7 Φεστιβάλ Βύρωνα, 5/7 Αρχαίο Ωδείο Λάρισας, 7/7 Ιωάννινα, Θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ