Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιδιώτες... «φίλοι» της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Το αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης
Το αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης
«Στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στις 4/6, έγινε η πρώτη συνάντηση ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στην ίδρυση "Συλλόγου Φίλων της Εθνικής Βιβλιοθήκης"». Αυτό αναφέρει μια ανακοίνωση, η οποία στάλθηκε χτες, με φαξ, στην εφημερίδα μας, αν και στην κατακλείδα της φέρει ως ημερομηνία γραφής της την 14/6/2004 και η οποία υπογράφεται από «ομάδα πρωτοβουλίας» (χωρίς ονόματα).

Η ανακοίνωση της «ομάδας πρωτοβουλίας» αναφέρει: «Ο Σύλλογος θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη για αναβάθμιση και καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού, καθώς και στην επίλυση των προβλημάτων της. Στο Σύλλογο μπορεί να συμμετάσχει κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και την πρόοδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της χώρα μας».

Πολύ... δημοκρατικά όλα αυτά, θα έλεγε κανείς, αν το γεγονός ότι στάλθηκε χτες δεν καθιστούσε περιττά προσχήματα. Περιττά προσχήματα γιατί η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η επόμενη συνάντηση για την υπογραφή του καταστατικού και την προώθησή του για έγκριση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24/6/2004 (7μμ), στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης».

Είναι, λοιπόν, φανερό, ότι στα πλαίσια της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης, κάποιοι άνωθεν και έσωθεν γνωρίζοντες συγκρότησαν «ομάδα πρωτοβουλίας», συνέταξαν ήδη το καταστατικό του συλλόγου και αυτοχρήστηκαν «φίλοι», προστάτες και διαχειριστές των σκοπών και της λειτουργίας της πρώτης, μόνης και... πρώην, πλέον, κρατικής βιβλιοθήκης της χώρας.

Να σημειώσουμε όμως και μια άλλη είδηση για την Εθνική Βιβλιοθήκη. Στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού της ως βιβλιογραφικού κέντρου της χώρας, δημιούργησε ένα CD-ROM με τίτλο «Ελληνική Εθνική Βιβλιογραφία 1989-2000». Το CD-ROM περιέχει 44.667 εγγραφές, δηλαδή το σύνολο των εκδομένων βιβλίων στο διάστημα 1989-1996 και το υλικό της περιόδου 1997-2000. Το cd-rom (παρουσιάστηκε χτες), θα διατίθεται (πωλείται) σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας. Πληροφορίες στο 210-6003.406, 6394.137.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ