Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιδράσεις για τα αιματηρά γεγονότα

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, άσκησε σκληρή κριτική προς τις μυστικές υπηρεσίες και τα όργανα ασφαλείας της χώρας, σχετικά με την τελευταία πολύνεκρη επίθεση των Τσετσένων αποσχιστών στην Ινγκουσέτια.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «ΙΝΤΕΡΦΑΞ» ο Γκ. Ζιουγκάνοφ είπε: «Εχουμε μεγάλες στρατιωτικές μονάδες και ειδικές υπηρεσίες και ξάφνου εμφανίζεται μια ολόκληρη συμμορία ενόπλων και σκοτώνει την τοπική ηγεσία. Αυτό σημαίνει ότι οι παραπάνω υπηρεσίες δουλεύουν πολύ άσχημα. Δε δουλεύουν ούτε η κατασκοπία, ούτε οι ειδικές υπηρεσίες, ούτε όσοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτές οι επιχειρήσεις είναι πιθανές».

Από τη μεριά τους, όπως δήλωσε για το «Ρ», ο Βίκτωρ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ): «Τα γεγονότα στην Ινγκουσέτια αποτελούν συνέχεια όλων των προηγούμενων αιματηρών γεγονότων των τελευταίων χρόνων στη συγκεκριμένη περιοχή. Δείχνουν πως αυτό που μας είχε πει πρόσφατα ο Πρόεδρος Πούτιν περί "ομαλοποίησης της κατάστασης" δεν είχε βάση. Ουσιαστική ομαλοποίηση στην περιοχή θα υπάρξει μονάχα με την επαναφορά στη χώρα της σοβιετικής εξουσίας, της εξουσίας των εργαζομένων. Κι αυτό γιατί μόνο τότε θα πάψουν να υπάρχουν τα κίνητρα μοιρασιάς του φυσικού πλούτου, που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ