Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Καταστρέφουν ντομάτες και άλλα κηπευτικά

Σε απόγνωση κυριολεκτικά βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί θερμοκηπιακών προϊόντων στην περιοχή της Μεσσαράς, αφού αναγκάζονται να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να πετούν τα προϊόντα τους στη χωματερή, καθώς η τιμή πώλησης έχει κατρακυλήσει σε εξευτελιστικό επίπεδο.

Το τελευταίο διάστημα οι καλλιεργητές, κυρίως του Δήμου Τυμπακίου, ξεριζώνουν την παραγωγή καθώς αδυνατούν να διαθέσουν στην αγορά τόσο λόγω των πολύ χαμηλών τιμών όσο και της μηδενικής ζήτησης που έχουν στην αγορά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από το Τυμπάκι θάφτηκαν στη χωματερή περισσότερα από 2.000 κιβώτια ντομάτας, σχεδόν δηλαδή 40 τόνοι. Η οικονομική ζημιά είναι τεράστια και πρωτοφανής για τα τελευταία χρόνια καθώς σύμφωνα με τους παραγωγούς τις μέρες αυτές καταστρέφονται πάνω από 10.000 τόνοι κηπευτικών στην περιοχή της Μεσσαράς.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Τίτος Τσαγκαράκης, τόνισε ότι την ίδια τύχη έχουν και τα υπόλοιπα κηπευτικά καθώς οι τιμές τους έχουν κατρακυλήσει κάτω των δέκα λεπτών. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπαίθριες καλλιέργειες με χιλιάδες τόνους καρπουζιού και πατάτας να σαπίζουν στα χωράφια. Πέντε λεπτά το κιλό πωλείται από τους παραγωγούς το καρπούζι και δέκα η πατάτα, ενώ, όπως υπογραμμίζουν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές δεν τα αγοράζουν κάτω από 0,50 ευρώ το κιλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ