Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μονόδρομος, ο αγώνας

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-

Ο πολύς πρώην πρόεδρος Κάρλος Μένεμ, που βρίσκεται φυγόδικος στη Χιλή, αλλά και ο Μαριάνο Γκροντόνα κατηγόρησαν ευθέως το κίνημα των πικετέρος ότι διασπείρουν την «αναρχία». Οι βιομήχανοι και διευθυντές των τραπεζών της χώρας δηλώνουν ότι οι συνεχείς κοινωνικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις «περιορίζουν σημαντικά την οικονομική ανάκαμψη». Οι μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες της Αργεντινής «La Nacion» και «Clarin», περνώντας σε δεύτερο επίπεδο τις μεγάλες κινητοποιήσεις των πικετέρος του Σαββατοκύριακου, με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Μαξιμιλιάνο Κοστέκι και του Νταρίο Σαντιγιάν, αλλά και την πρόσφατη δολοφονία του Μαρτίν Σισνέρος, στελέχους της FTV-CTA, προβάλλουν την εισβολή σε αστυνομικό τμήμα του Μπουένος Αϊρες, ως «οι πικετέρος εισήλθαν στην περιοχή της εγκληματικότητας» η πρώτη και η δεύτερη ως «εισήλθαν στην πολιτική αρένα με μία αποτελεσματική αμφισβήτηση της εξουσίας»...

Η ουσία είναι ότι περισσότερο από δυόμισι χρόνια από το Αργεντινάσο (η εξέγερση του 2001 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση), «κανείς δεν έχει φύγει». Η κατάσταση στην Αργεντινή πολιτικά είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, αφού ο Νέστορ Κίρσνερ σε διεθνές επίπεδο προσπαθεί να δημιουργήσει μέτωπο με τη Βραζιλία αλλά και τη Βενεζουέλα, αλλά στο εσωτερικό... τίποτα δεν έχει αλλάξει και για την ακρίβεια το κίνημα των πικετέρος βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της κυβέρνησης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων της δολοφονίας των Μάξι και Νταρίο από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 26ης Ιουνίου του 2002, δεκάδες χιλιάδες έδωσαν «παρών» στη συγκέντρωση - πορεία που διοργάνωσαν διάφορες οργανώσεις των πικετέρος, γιατί «ο καλύτερος τρόπος για να τους θυμόμαστε είναι να συνεχίζουμε τον αγώνα». Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση Ντουάλδε, ως πολιτικά υπεύθυνη για τις δολοφονίες, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση, που έμεινε άπρακτη και οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων μένουν ατιμώρητοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ