Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Πανικός» από έκρηξη στο αεροδρόμιο

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.-- Σε κατάσταση «υψηλού συναγερμού» - πλέον των ήδη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας - τέθηκε για ώρες χτες το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Πόλης, μετά από μικρής ισχύος έκρηξη σε αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα ΤΗΥ, που τραυμάτισε ελαφρά τρεις εργαζόμενους στην καθαριότητα, που προετοίμαζαν το «Μπόινγκ 737», μετά την πτήση Σμύρνης - Κωνσταντινούπολης, για την επόμενη.

Η μικρή έκρηξη, κατά αλληλοαντικρουόμενες πληροφορίες που μετέδωσαν χτες τουρκικά ΜΜΕ, οφειλόταν σε «δέμα», είτε σε «τσάντα», είτε σε «πορτοφόλι», ή σε «φάκελο», που είχε «παγιδευτεί». Η αντίδραση των αρχών ήταν να ακυρώσουν πολλές πτήσεις για ελέγχους, ενώ αναχωρούσαν ή αναμενόταν να αναχωρήσουν οι αντιπροσωπείες που είχαν μετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, η «έκρηξη» που είχε αναφερθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας σε κτίριο του υπουργείου Αμυνας στην Αγκυρα έγινε γνωστό πως οφειλόταν σε «ελαττωματική κάμερα ασφαλείας», η οποία εξερράγη σπάζοντας μερικά τζάμια.

Σε άλλη μια είδηση από την Τουρκία, το κείμενο της ανακοίνωσης της οργάνωσης DHKC/P, σχετικά με την έκρηξη της βόμβας σε λεωφορείο την περασμένη Πέμπτη στην Πόλη, αναφέρει ότι δύο ακόμη πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές, που μετέχουν στην απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από το 2000, οι Χουσεΐν Τζουκουρλουόζ και Μπεκίρ Μπατούρου, έχασαν τη ζωή τους στις 22 και 23 του Ιουνίου 2004, αυξάνοντας σε 114 τους νεκρούς στη διαμαρτυρία ενάντια στα «Λευκά Κελιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ