Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
«Χρυσό μετάλλιο» στα κέρδη

Τα περί «κρίσης» που επικαλούνται οι μεγαλοξενοδόχοι και αρνούνται να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα του εργαζομένων, έχουν ένα μόνο στόχο: Την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη μείωση του εργατικού κόστους, την αύξηση των ήδη υψηλών κερδών τους.

Οι απαιτήσεις των ξενοδόχων για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έχουν ήδη βρει ευήκοα ώτα στους υπουργικούς θώκους της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αξίζει, λοιπόν, να αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ορισμένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όχι μόνο δεν περνούν κρίση, αντιθέτως έχουν διασφαλίσει «χρυσό μετάλλιο» στα κέρδη.

Ετσι, τα καθαρά κέρδη που παρουσίασε μόνο για το 2002 η «Κάραβελ Ξενοδοχεία ΑΕ» ανέρχονται στα 9.955.929 ευρώ. Την ίδια χρονιά, η ξενοδοχειακή επιχείρηση «Χανδρής» παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξεως περίπου των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη της «Hyatt Regency Ξενοδοχειακή και Τουριστική ΑΕ» το πρώτο 9μηνο του 2003 αυξήθηκαν κατά 15,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002 και ανήλθαν στα 53,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη της εταιρίας «ΓΕΚΕ», ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου «President», ανήλθαν στα 3,57 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,79 εκατομμυρίου ευρώ του 9μηνου του 2002.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ