Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ»
Πολύπλευρη εξάπλωση και μεγάλα κέρδη

Η ανησυχία για το μετα - ολυμπιακό «τοπίο» εντείνεται, αλλά οι μεγάλες κατασκευαστικές επιχειρήσεις δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα. Αντίθετα, με τα υπερκέρδη που εξασφάλισαν λόγω της εμπλοκής τους σε μεγάλα έργα στηρίζουν και άλλες, άκρως επικερδείς δραστηριότητες. Το 2003 ο όμιλος «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ» αύξησε τον κύκλο εργασιών του κατά 58%, από 98,8 εκατ, ευρώ στα 156 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 14,7 εκατ. ευρώ από ζημιές 9,7 εκατ. ευρώ, δείχνοντας και τις τεράστιες δυνατότητες αυτού του μεγέθους των επιχειρήσεων να επανέρχονται δριμύτερες, ακόμα και μετά από δύσκολες καταστάσεις που, αναλογικά, θα διέλυαν μικρές επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν αναλυτικά στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου. Η επιχείρηση στον κατασκευαστικό τομέα διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συμβάσεων ύψους 270,27 εκατ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ανέρχεται σε 72,05 εκατ. ευρώ. Θυγατρική εταιρία της είναι και η «ΘΕΣΗ ΑΕ» που διαχειρίζεται χώρους στάθμευσης, καθώς και η «ΗΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ» στο Κιλκίς στο τομέα της ενέργειας.

Με τη δραστηριοποίησή της στον... αγροτουρισμό, επιβεβαιώνει ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν αφήνει ανεκμετάλλευτα πεδία δράσης που θεωρητικά προβάλλονται ως ιδανικά και αποκλειστικά για μικρές επιχειρήσεις. Η θυγατρική της «ΤΟΠΟΣ ΑΕ» ανεγείρει 8 παραδοσιακούς ξενώνες πολυτελείας, έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία δύο καταστημάτων βιολογικών προϊόντων από τη θυγατρική της «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΕ» και ξεκίνησε και η λειτουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 250 κλινών στη Λευκάδα από την «ΙΟΝΙΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ