Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκτελεί και προκαλεί η ισραηλινή ηγεσία

Παλαιστίνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της από τους Ισραηλινούς

Associated Press

Παλαιστίνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της από τους Ισραηλινούς
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Πληθαίνουν οι καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων για την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο αμάχων Παλαιστινίων και, τουλάχιστον, ενός τραυματισμένου ενόπλου, κατά τη διάρκεια επιδρομής στον καταυλισμό Αϊν Μπάιτ Ιλμα, τα ξημερώματα της Τρίτης. Εκτός από τον πανεπιστημιακό Κχάλεντ Σάλαχ και τον 16χρονο γιο του, που πυροβολήθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι τους και αφέθηκαν να ψυχορραγούν στο δρόμο, ανάλογες καταγγελίες έγιναν και για έναν από τους δύο καταζητούμενους ενόπλους.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε, ήδη, τραυματιστεί στα πόδια όταν Ισραηλινοί στρατιώτες ζήτησαν από συμπατριώτη του να τον πλησιάσει για να δει αν ζει, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το ενδεχόμενο να εκραγεί αν έφερε εκρηκτικά. Ο Παλαιστίνιος τους ενημέρωσε ότι ζει, αν και βαριά τραυματισμένος. Αφού τον διέταξαν να απομακρυνθεί, τους είδε, όπως και άλλοι Παλαιστίνιοι, να τον εκτελούν εν ψυχρώ ενώ κείτονταν στο έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι φέρει ευθύνη και για τις δύο περιπτώσεις, μιλώντας για «παράπλευρες απώλειες» και για «επικίνδυνο τρομοκράτη».

Χτες το απόγευμα, αυτοκίνητο εξερράγη και στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 Παλαιστίνιοι. Εκείνη την ώρα, στον ουρανό της Γάζας βρίσκονταν ισραηλινά ελικόπτερα. Παρ' όλα αυτά, οι παλαιστινιακές αρχές δεν ήταν σε θέση να αποσαφηνίσουν αν πρόκειται για ισραηλινό πλήγμα ή για πρόωρη έκρηξη βόμβας.

Τέλος, χτες, αντιπροσωπεία διπλωματών του διαμεσολαβητικού Κουαρτέτου συναντήθηκε με Παλαιστινίους αξιωματούχους, ενώ αντίθετα η ισραηλινή ηγεσία τη σνομπάρισε, υποστηρίζοντας πως ό,τι έχει να συζητήσει θα το κάνει μόνο με τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, απέφυγε να σχολιάσει την ισραηλινή τακτική και αρκέστηκε να χαρακτηρίσει «απογοητευτικό» το ρυθμό με τον οποίο «διαλύονται οι εποικισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ