Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Σκάνδαλα» και «ενισχύσεις»

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΟΤΑΒΑ και ΓΚΑΛΑΝΑΪ.--

Τρεις Αμερικανοί και τέσσερις Αφγανοί συνελήφθησαν χτες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Κατηγορούνται ότι διατηρούσαν «ιδιωτική φυλακή» και «βασάνιζαν» Αφγανούς, κατά πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας και της δοτής κυβέρνησης Καρζάι. Δε δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για «λόγους ασφαλείας» (και όχι μόνο: το σκάνδαλο των βασανιστηρίων στο Ιράκ είναι νωπό).

Το ισπανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χτες -302 ψήφοι υπέρ, 10 κατά- την πρόταση της κυβέρνησης Θαπατέρο για δεκαπλασιασμό των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας που μετέχουν στη (μερική) κατοχή του Αφγανιστάν, υπό διοίκηση του ΝΑΤΟ, στους 1.040 άνδρες, από 140 ως σήμερα.

  • Σε ανταλλαγή πυρών ενεπλάκησαν χτες Αφγανοί στρατιώτες και Πακιστανοί στρατιώτες, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Τα διμερή μεθοριακά επεισόδια έφθασαν τα τρία αυτή την εβδομάδα.
  • Η κυβέρνηση του Καναδά«προτίμησε να μη σχολιάσει» την επιβολή από αεροδικείο γραπτής επίπληξης, προστίμου 5,6 χιλιάδων δολαρίων και απόσυρσης από την ενεργό δράση σε βάρος του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ που είχε σκοτώσει «κατά λάθος» 4 Καναδούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν τον Απρίλη του 2002.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ