Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ
Χρωστά 400 εκατ. ευρώ

Κινδυνεύει η βιωσιμότητα του Ταμείου Νομικών, του συνταξιοδοτικού φορέα του δικηγορικού κόσμου. Αυτή τη στιγμή, η πολιτεία χρωστάει στο Ταμείο Νομικών περίπου 400 εκατ. ευρώ, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια, από την 1/1/1998, το Δημόσιο δεν αποδίδει το παρακρατούμενο 10% από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Το πρόβλημα με το Ταμείο Νομικών συζητήθηκε και στην πρόσφατη Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα Χανιά της Κρήτης.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το Προεδρείο της Ολομέλειας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή τη φορά ...δεσμεύτηκε πως θα επιλύσει το έντονο οικονομικό πρόβλημα του Ταμείου Νομικών. Οσον αφορά στη δέσμευση, όπως ανέφεραν στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι ότι στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2005 θα προβλεφτούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την απόδοση των προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία εσόδων, που θα πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο Νομικών. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε πως θα τακτοποιήσει τις οφειλές του προς το Ταμείο Νομικών πριν από το τέλος του 2004 με τη διάθεση ομόλογων. Πάντως, η ουσία είναι ότι όλο το 2004 δε θα εισρεύσουν στο Ταμείο Νομικών αυτά που χρωστάει το Δημόσιο.

Οσον αφορά στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζήτησε τη χρηματοδότησή του από το Γ` ΚΠΣ και αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους της «Κτηματολόγιο ΑΕ» και προέδρους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που θα εισηγηθεί νομοθετικές και άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις για τη συνέχιση του Εθνικού Κτηματολογίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ