Τρίτη 20 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απεργία πείνας βουλευτή του ΚΚΡΟ

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας, στην οποία κατέβηκε ο βουλευτής Μιχαήλ Ζαπόλεφ, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) από την περιοχή της Αλτάης, ως έσχατο μέσο πίεσης ενάντια στο αντικοινωνικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Πούτιν - Φραντκόφ, το οποίο καταργεί τις κοινωνικές παροχές και τις «αντικαθιστά» με χρηματικές παροχές.

Σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στα ρωσικά ΜΜΕ, ο βουλευτής του ΚΚΡΟ σημειώνει για τις αιτίες της απόφασής του τα εξής: «Η Δούμα ενέκρινε ως βάση το νόμο, με τον οποίο καταργούνται, αλλάζουν ή περιορίζονται κοινωνικά δικαιώματα, εγγυήσεις και παροχές πολιτών της Ρωσίας. Αυτός ο νόμος είναι βαθιά αντιλαϊκός και ανήθικος. Αφορά πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων». Ο ίδιος γράφει ότι με την ενέργειά του αυτή απαιτεί να υλοποιηθεί ο ομοσπονδιακός νόμος «Για την κοινωνική ανάπτυξη του χωριού», να διατηρηθούν τα προνόμια που υπάρχουν στο νόμο «Για τους βετεράνους», καθώς επίσης να δοθεί στον κάθε δικαιούχο πολίτη το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει να μετατραπούν οι κοινωνικές παροχές που έχει σήμερα σε χρηματικές.

Ο 57χρονος βουλευτής του ΚΚΡΟ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας έως τις 2 Αυγούστου, όταν και πάλι η Κρατική Δούμα κληθεί να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ