Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Ερμαιο απόλυτης φτώχειας οι λαοί της υποσαχάρειας Αφρικής...

ΒΙΕΝΝΗ.--

Η μόνη περιοχή του πλανήτη με διαρκώς αυξανόμενο το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν βουτηγμένοι στην απόλυτη φτώχεια είναι η υποσαχάρεια Αφρική επισημαίνει έκθεση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNIDO), που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης χαρακτηρίζουν τις χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής ως «το τελευταίο σύνορο στον αγώνα κατά της απόλυτης φτώχειας», καθώς το ήμισυ του πληθυσμού των χωρών αυτών ζει με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα. Κατά την εικοσαετία 1981 - 2001, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας μειώθηκε διεθνώς σε 21%, από 40%. Στην υποσαχάρεια Αφρική, όμως, το πλήθος των πάμφτωχων πληθυσμών αυξήθηκε σε 47%, από 42% που ήταν πριν από περίπου 20 χρόνια...

Ο γενικός διευθυντής του UNIDO, Κάρλος Μαγκαρίνος, υποστήριξε πως, για να μειωθεί κατά το ήμισυ ως το 2015 ο αριθμός των φτωχών πληθυσμών της υποσαχάρειας Αφρικής, θα πρέπει να αυξάνονται σταθερά οι μισθοί των εργαζομένων και να μεγαλώνει κατά τουλάχιστον 4% ετησίως το Εθνικό Εγχώριο Προϊόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ