Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Οι κάτοικοι έδιωξαν τον καταπατητή

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου προκάλεσε χτες η προσπάθεια του ιδιώτη Δημήτρη Ξενάκη να καταπατήσει την παραλία Καραθώνα της Αργολίδας, μήκους 1,5 χιλιομέτρων, με την κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων.

Μόλις έγινε αντιληπτή η προσπάθεια καταπάτησης της παραλίας από τον εν λόγω ιδιώτη, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην περιοχή, αμφισβητώντας στην πράξη τη σύμβαση που ο ίδιος επικαλέστηκε ότι υπέγραψε με την εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» μέσω προγράμματος με την προκλητική επωνυμία «Στολίδια Στην Αμμο», για προσωπική «αξιοποίηση» της παραλίας, και απομάκρυναν όσα υλικά είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας.

Λίγο αργότερα και αφού ο πολύς κόσμος είχε απομακρυνθεί από την παραλία, η αστυνομία συνέλαβε το δήμαρχο Ναυπλίου, Παναγιώτη Αναγνωσταρά, και τρεις δημοτικούς συμβούλους με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε διέγερση και της αυτοδικίας. Αργά χτες το βράδυ, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμενόταν να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Οι κάτοικοι διαμήνυσαν με τη σειρά τους πως δε θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί η πιο ελκυστική παραλία του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ