Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δευτέρα 2/8
  • «Εκκλησιάζουσες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
    «Εκκλησιάζουσες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
    Μουσικές με μεσογειακό ταμπεραμέντο, σήμερα και αύριο (9μ.μ.) στο Ηρώδειο, στη συναυλιακή παράσταση «30ός - 40ός Παράλληλος». Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα θα εμφανιστούν: ο Ντούλτσε Πόντες από την Πορτογαλία, ο Εντι Νάπολι σε ναπολιτάνικα, η Παλαιστίνια - Βουλγάρα Μίρα Ανουάρ Αουάντ και ο Τσεμπ Μάμι σε «αραβικό ροκ εν ρολ». Συνοδεύει στο πιάνο ο Στέφανος Κορκολής. Χορεύουν ο Marco Jimenez. Συμμετέχει το συγκρότημα φλαμένκο «Compania Flamenca».
Τρίτη 3/8
  • Εργα Ροντέν, Μπουρντέλ, Μαγιόλ, Μπρανκούζι, Τζιακομέτι και Μουρ, περιλαμβάνει η έκθεση «Εξι κορυφαίοι γλύπτες συνομιλούν με τον άνθρωπο», που φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη.
Τετάρτη 4/8
  • Τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες», με σύγχρονη ματιά παρουσιάζει, στο Ηρώδειο, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου - Βασίλη Μυριανθόπουλου. Μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνικά Χριστίνας Κωστέα, κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη, μουσική και τραγούδια από τα «Χάλκινα» της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, στίχοι Νανάς Νικολάου, ενορχήστρωση - διασκευές Κώστα Χαριτάτου, χορογραφίες Βασίλη Μυριανθόπουλου. Παίζουν: Μάρθα Καραγιάννη, Τάσος Χαλκιάς, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρίνα Καλογήρου, κ.ά.
  • Εκθεση γλυπτικής του Αγγελου Παναγιωτίδη εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην «Titanium Yiayiannos Gallery» (Βασ. Κων/νου 44). Τίτλος της: «Στον ελαιώνα».
Πέμπτη 5/8
  • Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο Ηρώδειο. Διευθύνοντας τη 45μελή ορχήστρα «Παλίντονο Αρμονία» παρουσιάζει συνθέσεις του σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, το έργο «Who Pays the Ferryman», χορικά από τις «Θεσμοφοριάζουσες» κ.ά. Ερμηνεύουν οι Κώστας Μακεδόνας, Μάνος Ξυδούς, Αντώνης Κορωναίος, Κούλης Θεοδώρου, Βασιλική Λαβίνα, Σοφία Μιχαηλίδη. Συμπράττουν το 20μελές συγκρότημα του «Χοροθεάτρου Ροές» της Σοφίας Σπυράτου και η χορωδία της ΔΕΗ «Οι Αρχιτραγουδιστές».
Παρασκευή 6/8
  • Στη Λίμνη Πλαστήρα τραγουδά η Ελευθερία Αρβανιτάκη
    Στη Λίμνη Πλαστήρα τραγουδά η Ελευθερία Αρβανιτάκη
    Τα άγνωστα έργα του Αισχύλου «Μυρμιδόνες», «Νηρηίδες», «Φρύγες» παρουσιάζει ως τριλογία ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, σήμερα και αύριο, στα Επιδαύρια. Την ανασύνθεση και τη μετάφραση της τριλογίας υπογράφει ο Ηλίας Μαλανδρής, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Χαραλάμπους, τα σκηνικά ο Αντης Παρτζίλης, τα κοστούμια ο Σταύρος Αντωνόπουλος, τη μουσική ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, την κίνηση η Λία Χαράκη. Ερμηνεύουν: Τζένη Γαϊτανοπούλου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μάριος Φραγκούλης, Νίκος Χαραλάμπους.
  • Ανοίγει η αυλαία του «Φεστιβάλ της Λίμνης Πλαστήρα», στη μαγευτική περιοχή Φράγματος - Δήμου Ιτάμου, με τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μαζί του η Δέσποινα Ολυμπίου και η Αθηνά Ρούτση.
Σάββατο 7/8
  • Στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη» εγκαινιάζεται (9μ.μ.) αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη, με τίτλο «Σχεδόν πενήντα...», δηλαδή σχεδόν μισός αιώνας ζωγραφικής.
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγουδά στο «Φεστιβάλ Λίμνης Πλαστήρα». Παρουσιάζει τραγούδια από το νέο δίσκο της «Ολα στο φως» και παλιότερα κομμάτια. Μαζί της η Μελίνα Ασλανίδου και ο Ησαΐας Ματιάμπα.
  • Η Συμφωνική του Λονδίνου ξεκινά τις εμφανίσεις της στο Ηρώδειο, με έργα Μπερλιόζ, Κούκου και Σιμπέλιους, υπό τη διεύθυνση του Αντριου Ντέιβις.

Εργο του Μιχάλη Μακρουλάκη
Εργο του Μιχάλη Μακρουλάκη
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-08 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (2002-09-15 00:00:00.0)
Βραδιές με τραγούδια (2001-08-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2000-09-10 00:00:00.0)
Βραδιές με μουσική (1997-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ