Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές με μουσική

"Θρυλικές στιγμές" από τον κόσμο της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε στο Ηρώδειο στην εκδήλωση, που διοργανώνει το ΕΚΕΠΕΚΑ. Τραγουδούν οι Τζένη Δριβάλα, Δημήτρης Καβράκος, Πάμελα Πάντος καιΜάριος Φραγκούλης.Διευθύνει ο Τζον Απεϊτος.

Σήμερα, επίσης, στις 8.30μ.μ., η Αθηναϊκή Δημοτική Ορχήστρα,στο πλαίσιο των συναυλιών που θα δίνει κάθε Τετάρτη μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Τζορτζ Γκέρσουιν και στην επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατό του. Θα παρουσιαστούν έργα του μεγάλου Αμερικανού συνθέτη και μουσικά θέματα, που έγραψε για τον κινηματογράφο και το θέατρο την περίοδο 1920 - 1930. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Ελευθέριος Καλκάνης, ενώ σολίστες θα είναι οι πιανίστες Αχιλλέας Γουάστορ και Μάνος Τσικλίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι η συναυλία, που διοργανώνει σήμερα, στις 7μ.μ., το ΤΕΙ Αθήνας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ιδρύματος. Το κύριο μέρος της συναυλίας αποτελείται από τραγούδια του συνθέτη πάνω σε ποίηση των Γιάννη Θεοδωράκη, Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλη και δική του. Συμμετέχουν η χορωδία και η ορχήστρα του ΤΕΙ Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Τσουκνίδα.

Αραβικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια θα παρουσιάσει απόψε, στις 9 η Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντιούι,στο χώρο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, στην Πλάκα (Διογένους 1-3). Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Απέργης (ούτι), Χάρης Λαμπράκης (νέι) και Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι).Βασισμένη σε 13 τραγούδια του Χένρι Πέρσελ είναι η χορογραφία "Αν είναι η μουσική του έρωτα τροφή", που παρουσιάζει σήμερα και αύριο η ομάδα χορού "Σχεδία" στο θέατρο "Κνωσσός".

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Κρυστάλλεια '97", στο Μέγαρο Πλακεντίας, στην Πεντέλη απόψε (9μ.μ.) θα δώσουν συναυλία οι "Συνήθεις Υποπτοι",ενώ αύριο οΝίκος Πορτοκάλογλου,εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή του περιοδεία, θα παρουσιάσει τραγούδια του από την περίοδο των "Φατμέ", αλλά και από όλη του την προσωπική πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ