Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Ποιος "καρπούται" από τους "U2";

600 εκατ. θα δοθούν στο μουσικό συγκρότημα. 15 - 25% από αυτά, στο "μεσάζοντα"

Πάνω από 600 εκατ. θα διαθέσει η "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" για τους "U2",που όπως ανακοίνωσε χτες το Γραφείο Τύπου του ΟΠΠΕ, θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη στις 26 του Σεπτέμβρη. Η συμφωνία έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΟΠΠΕ, Π. Θεοδωρίδη. Δεδομένου, όμως, ότι τα μεγάλα συγκροτήματα έχουν δικούς τους ατζέντηδες στο εξωτερικό, δε διευκρινίζεται από την ανακοίνωση του ΟΠΠΕ ποιο είναι το καλλιτεχνικό γραφείο που μεσολάβησε και θα εισπράξει το νόμιμο ποσοστό που του αναλογεί, 15 - 25% επί των 600 εκατ.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας Ασβεστοχωρίου κατηγορεί τον ΟΠΠΕ ότι αγνοεί πρωτοβουλίες που γίνονται στην περιφέρεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.Στο Ασβεστοχώρι υπάρχει το Λατομείο Αργυρού, όπου μετά την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίησή του ως χώρου πολιτισμού και κοινωνικής δραστηριότητας, γίνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις, με σκοπό την προβολή της τοπικής, νεανικής και ερασιτεχνικής δημιουργίας. Ο ΟΠΠΕ όχι μόνο δεν περιέλαβε στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα το Πνευματικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου, αλλά και αγνόησε το Λατομείο, γιατί οι εργολάβοι έκριναν ότι χρειάζεται να γίνει αλλού εξ αρχής ένα νταμάρι, το οποίο νόμιμα θα αφήσει πολλά λεφτά στην κατασκευαστική εταιρία που το ανέλαβε και το οποίο φυσικά θα είναι έτοιμο μετά την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα".

"Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για μία ακόμη φορά κώφευσε", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Οι απαντήσεις που γεννιούνται στα εύλογα ερωτήματα για την αγνόηση τέτοιων πρωτοβουλιών στην περιφέρεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, πρέπει να αναζητηθούν στη συγκεκριμένη"αντίληψη για τον πολιτισμό" που διακρίνει τους ιθύνοντες του Οργανισμού. Εμείς ως Πνευματικό Κέντρο, δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν τη σημασία, το πνεύμα, το περιβάλλον και την ιστορική αξία του τόπου των εκδηλώσεών μας".

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ