Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά ταξίδια

Οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αληθεινός, Στυλιανός Αντωνάκος, Θανάσης Τότσικας, Αλέξανδρος Ψυχούλης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη μακροβιότερη έκθεση του κόσμου, στην 47η Μπιενάλε Βενετίας,που εγκαινιάζεται στις 15 Ιουνίου. Συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 40 χώρες και πάνω από 30 εκθέτουν στους χώρους των μονίμων κρατικών τους περιπτέρων, μερικά από τα οποία - όπως το ελληνικό - αντιπροσωπεύουν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής. Η προβληματική που έχει τεθεί φέτος είναι "Το μέλλον, παρόν, παρελθόν".

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "η Ελλάδα με την παρουσία της εμφανίζει μία διευρυμένη εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, συμπεριλαμβάνοντας μία από τις σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνισμού της διασποράς, τον Στυλιανό Αντωνάκο, ενώ ταυτόχρονα με το έργο των άλλων τριών καλλιτεχνών δείχνει τη συνέχεια της αναζήτησης των Ελλήνων εικαστικών, μέσα από τρεις γενιές".

Την ευθύνη παρουσίασης της ελληνικής συμμετοχής έχει η Εφη Στρούζα,η οποία έχει οριστεί εθνική επίτροπος. Τέλος, για πρώτη φορά, η ελληνική αντιπροσωπεία επεκτείνεται και εκτός του χώρου του ελληνικού περιπτέρου, διασπέρνοντας με αυτό τον τρόπο, την ελληνική παρουσία σε διάφορα κεντρικά σημεία της πορείας ανάμεσα στις πολλαπλές εκθέσεις που διοργανώνονται τόσο στους κήπους του Καστέλο, όσο και μέσα στην ίδια την πόλη της Βενετίας.

  • "Η επινόηση του τοπίου - ελληνικό τοπίο και ελληνική φωτογραφία 1870-1995" είναι η δεύτερη έκθεση που στηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού. Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Πεκίνο και διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος μορφωτικών ανταλλαγών Ελλάδας - Λ. Δημοκρατίας Κίνας. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια ιστορική διαδρομή 100 χρόνων του ελληνικού τοπίου και της ελληνικής φωτογραφίας με έργα παλιότερων και ιστορικών καλλιτεχνών, όπως των αδελφών Ρωμαίδη, Λ. Μπενάκη, Δ. Χαρισιάδη, Β. Παπαϊωάννου, Ε. Σεραϊδάρη, Κ. Μπαλάφα, Σπ. Μελετζή έως και νεότερων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ