Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υποβαθμίζουν και την έρευνα

Καταγγελία - διαμαρτυρία του Συλλόγου Ερευνητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών

Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Ερευνητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών (2/6), με ομόφωνο ψήφισμά της, το οποίο έστειλε χτες στον Τύπο, αποκαλύπτει την αντιεπιστημονική και αντιερευνητική "λογική" του υπουργείου Παιδείας. Ο σύλλογος με το ψήφισμά του διαμαρτύρεται έντονα "για την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας", όσον αφορά την επίλυση βασικών θεσμικών και μισθολογικών αιτημάτων του, τα οποία επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί, προς το υπουργείο και από το σύλλογο και την Ακαδημία Αθηνών.

"Διαμαρτυρόμαστε ειδικότερα για την άδικη μισθολογική υποβάθμιση των ερευνητών, με νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών (παρ. 8, αρθ. 41 του νόμου 2065/92, παρ. 8 του αρ.28 του νόμου 2166/93, παρ. 1 του αρθ. 2 του νόμου 2216/94), που ανατρέπουν την πλήρη θεσμική και μισθολογική αντιστοιχία τους προς τα μέλη των ΔΕΠ των ΑΕΙ",τονίζεται στο ψήφισμα. Ο σύλλογος ζητά από το υπουργείο "να προστατέψει τα μόνα ερευνητικά κέντρα, που υπάγονται σ' αυτό, ώστε να αποκατασταθεί η διαταραγμένη μισθολογική ισότητα των ερευνητών με τους πανεπιστημιακούς και να μεριμνήσει, ώστε να εξαιρούνται τα εν λόγω ερευνητικά κέντρα από τις οποιεσδήποτε σχετικές μελλοντικές ρυθμίσεις".

Να σημειώσουμε, με την ευκαιρία ότι στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Ακαδημίας θα παρουσιαστούν δύο νέες εκδόσεις του ιδρύματος: Από τον Κων. Δεσποτόπουλο "Η Συνδιάσκεψη της Λωζάνης, 1922 - 1923 (Συλλογή διπλωματικών εγγράφων" (επιμέλεια Δόμνας Βισβίζη - Δοντά) και από τον Νικ. Αρτεμιάδη τα "Πρακτικά του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Γεωμετρίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ