Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κομμάτια από όνειρα

Ολοι μας κάνουμε όνειρα, όλοι μας επιθυμούμε να δραπετεύσουμε από τη σκληρή και πληκτική καθημερινότητά μας. Ολοι μας θέλουμε να παρακολουθήσουμε μια ταινία που θα μας παρασύρει μακριά από τα ανιαρά ψηφιδωτά, που αποτελούν το μωσαϊκό της ζωής μας. Η ταινία "Ονειρα στην Κοπεγχάγη" του Αντόνιο Ντομένκι, που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στη 01.00, θα μας πάει στην κοντινή Ιταλία. Σε μια μικρή επαρχία της, ένας αντισυμβατικός δάσκαλος θα κυνηγήσει το όνειρό του. Μια μέρα θα συναντήσει μια πανέμορφη Δανέζα, που θα του ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ψυχής του. Τα όνειρά του θα γίνουν μεγάλα και θα αγκαλιάσουν την ψυχρή Δανία. Οταν οι διακοπές του ξανθογάλανου αγγέλου τελειώσουν και ο ερωτευμένος δάσκαλος μείνει μόνος στη μικρή του πόλη, θα πάθει ασφυξία. Ετσι, θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να πάει στην κρύα Δανία, για ν' ανταμώσει και να ζήσει το όνειρό του. Ομως, όταν το όνειρο χάσει τις μαγικές ιδιότητες του και τις ερωτικές διαστάσεις του, όταν, με λίγα λόγια, υλοποιηθεί και προσγειωθεί στη Γη, βλέπει ότι την εποχή που καθισμένος σ' ένα μακρινό σύννεφο το παρατηρούσε και το λαχταρούσε, ήταν πολύ ομορφότερο. Με τους Αντόνιο Ντομένκι, Μάσιμο Βερτιμίλερ.

Από το MEGA στις 01.30 "Οι δυο ιππότες της κολάσεως" του Τζον Φορντ.

Ενα κλασικό γουέστερν αμερικανικής παραγωγής του 1961 με πρωταγωνιστές τους: Τζέιμς Στιούαρτ και Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Στο σερίφη Γκ. Μακ Κεμπ και στον ανθυπολοχαγό του στρατού Τζιμ Γκάρι ανατίθεται η αποστολή να συνοδεύσουν μια ομάδα αποίκων στην περιοχή Κομάντσι και να τους βοηθήσουν να ελευθερώσουν τους συγγενείς τους, που είναι αιχμάλωτοι των Ινδιάνων. Ο Μακ Κεμπ, γνωρίζοντας τους κινδύνους, ζητά ένα πολύ μεγάλο ποσό για να δεχτεί να αναλάβει τη συνοδεία, ελπίζοντας ότι οι άποικοι δε θα συμφωνήσουν. Ομως, εκείνοι δέχονται να το πληρώσουν και η περιπέτεια αρχίζει.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Οι Μόντι Πάιθονς και τα κουλουβάχατα της Ιστορίας" του Τέρι Γκίλαμ. Μια περιπέτεια φαντασίας, που αφηγείται την ιστορία έξι νάνων που συνοδεύουν ένα μαθητή σ' ένα ταξίδι στο χρόνο. Θα συναντήσουν τον Ρομπέν των Δασών, τον Αγαμέμνονα και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η ταινία χαρακτηρίζεται από μαύρο χιούμορ, βία, έντονη δράση και αστείρευτη φαντασία. Με τον Σον Κόνερι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ