Τρίτη 10 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Αγώνας για άρση των επιπτώσεων

Κάλεσμα εκπροσώπων παρατάξεων της Αυτοδιοίκησης προς το λαό της Μαγνησίας

Στις επιπτώσεις που θα έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας και ειδικότερα στην ολυμπιακή πόλη του Βόλου, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας», (ΝΑΣ) και των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» του Δήμου Βόλου και «Προοδευτική Δημοτική Ενότητα» του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων υπογράμμισαν ότι πριν αρχίσουν οι αγώνες μετράμε τα πρώτα ρεκόρ, που σχετίζονται με τα τεράστια κέρδη των χορηγών - πολυεθνικών και σημείωσαν πως πολλά περιμένει το μεγάλο κεφάλαιο και μετά τη λήξη των Αγώνων, προετοιμαζόμενο να «βάλει χέρι» στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μέσω των «Ολυμπιακών Ακινήτων ΑΕ». Ρεκόρ, επισήμαναν, έχουμε και στην υπέρβαση του κόστους, όπως και στο θέμα της λεγόμενης «ασφάλειας».

Σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή τους, ανέφεραν ότι ως την τελευταία στιγμή και παρά τον προβληματισμό και τη γενική κατακραυγή για τα όσα απίθανα συνέβησαν στη διάρκεια άφιξης και περιφοράς της φλόγας, οι τοπικές αρχές συνεχίζουν τις φιέστες και τα σώου, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και τον αποπροσανατολισμό της από τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται.

Οσον αφορά στα έργα επισημάνθηκε ότι αυτά που ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια (Νοσοκομείο, Περιφερειακός, Λιμάνι, Κολυμβητήριο, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας κ.ά.), παραδίνονται, σήμερα, μισοτελειωμένα κι αποδεικνύεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το σύνολο, σχεδόν, των σχετικών επενδύσεων συσσωρεύτηκε στην Αθήνα, μ' αποτέλεσμα ν' ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα κέντρου - περιφέρειας. Τα δε έργα που τέλειωσαν - όπως π.χ. το Στάδιο - δημιουργούν «πονοκέφαλο» στους τοπικούς παράγοντες για το «τι μέλλει γενέσθαι», αφού γνωρίζουν ότι οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σπρώχνουν όλα τα βάρη στους δημότες. Ετσι, πολλές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πάρουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και θα κληθεί ο λαός να ξαναπληρώσει το τίμημα.

Για την υλοποίηση αυτών των έργων - υπογραμμίστηκε - τσαλαπατήθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέχρι και σήμερα μένουν εργάτες απλήρωτοι - π.χ. εργαζόμενοι στον Περιφερειακό - και πολλοί διεκδικούν ένσημα και αμοιβές υπερωριών. Εκείνοι, δε, που πλήρωσαν πιο ακριβά την εκμετάλλευση, είναι οι μετανάστες, τους οποίους μετέτρεψαν σε δούλους.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων τόνισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, με την παρουσία τους σε φιέστες και σώου, να συμπράξουν και να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα που συνέβησαν, εξακολουθούν να υφίστανται, θα γίνεται προσπάθεια να συνεχιστούν στο μέλλον, σημειώνοντας ότι «παρόλα αυτά εμείς ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλές επιδόσεις σε όλους τους αθλητές και καλή επιτυχία στις ελληνικές αποστολές».

Τέλος, κάλεσαν το λαό της Μαγνησίας να αντισταθεί στην καλλιεργούμενη τρομοϋστερία, υπερασπιζόμενος τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ν' απαιτήσει την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και την απόδοση έργων και εγκαταστάσεων στη νεολαία, ν' αγωνιστεί για καλύτερες συνθήκες δουλιάς, για καλύτερο μεροκάματο, για νέα ποιότητα ζωής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το ξεπούλημα βρίσκεται σε καλό δρόμο...»(2005-08-12 00:00:00.0)
Τόπος... γιορτής για τα κέρδη των ιδιωτών(2005-08-03 00:00:00.0)
Ετοιμασίες για φιέστα(2005-05-07 00:00:00.0)
«Χρυσό» στις ...υπερβάσεις!(2004-08-14 00:00:00.0)
Πίσω απ' τη βιτρίνα...(2004-06-02 00:00:00.0)
Φιέστες με επίκληση του «αρχαίου πνεύματος»...(2003-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ