Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων πίσω από τα πανηγύρια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα με κόστος για την εργατική τάξη 13 νεκρούς εργάτες, εκατοντάδες σακατεμένους και πολλά δισεκατομμύρια που πήγαν στα ταμεία των μεγαλοκατασκευαστών και των πολυεθνικών για έργα τα οποία και πάλι οι ίδιοι θα εκμεταλλευτούν. Σήμερα, όμως οι εργαζόμενοι μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις συνεχίζουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» των Ολυμπιακών Αγώνων με κατάργηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Και είναι χαρακτηριστική η καταγγελία τεσσάρων πρωτοβάθμιων σωματείων (των ιδιωτικών υπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτισμού - τουρισμού της Αθήνας), ότι ο Οργανισμός «Αθήνα 2004», με εντολές της κυβέρνησης, τους αρνείται εδώ και εβδομάδες να μπουν στους χώρους δουλιάς και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους - μέλη τους.

Την απαγόρευση αυτή της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, που εξαρτάται από την άδεια που θα δώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει με δήλωσή του στο «Ρ» και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Την ώρα που σε αυτούς τους χώρους, τονίζει, αλωνίζουν σήμερα πράκτορες της CIA, της Μοσάντ, χαφιέδες, ασφαλίτες, κηφήνες των πολυεθνικών εταιριών, ακόμα και ο Γλύξμπουργκ, τρομοκράτες και μακελάρηδες των λαών, την ίδια ώρα απαγορεύεται να μπουν οι διοικήσεις των σωματείων και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, τρεις εργαζόμενοι μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν στο «Ρ» τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν, με κατάργηση κάθε δικαιώματος. Μιλάνε για τις συμβάσεις που δεν έχουν υπογράψει ακόμα, την εργασία από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς διάλειμμα και την άγνοια αν θα πληρωθούν τις υπερωρίες. Για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που τους έχει επιβληθεί μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά και το ότι θα παραμείνουν απλήρωτοι τουλάχιστον μέχρι το τέλος των Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ