Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Να σταθούμε στο πλευρό τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας

Την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλο, μετέχουν στην απεργία πείνας που άρχισε την Κυριακή με βασικό αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους στις ισραηλινές φυλακές, εκφράζει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, το ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 8.000 Παλαιστίνιους αγωνιστές κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ και ιδιαίτερα στους 1.500 απεργούς πείνας που διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, χωρίς απαγγελία κατηγορίας, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο και τις οικογένειές τους, σε συνθήκες ίδιες με αυτές του Γκουαντάναμο και τα κάτεργα του Ιράκ. Με τη στάση και τις ενέργειές της η κυβέρνηση του Ισραήλ οδηγεί σε σίγουρο θάνατο τους Παλαιστίνιους αγωνιστές, αφού ρητά δηλώνει ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει ακόμα και αν αυτοί χάσουν τη ζωή τους.

Εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, καταπατώντας για άλλη μια φορά όλες τις διεθνείς συνθήκες, αγνοώντας την καταδίκη για το "τείχος του αίσχους" και περιφρονώντας τη διεθνή κατακραυγή για τη συνεχιζόμενη κατοχή και τις δολοφονίες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, η ισραηλινή κυβέρνηση προχωρά σε μια νέα κλιμάκωση της πολιτικής της.

Συνυπεύθυνες για τη νέα αυτή πρόκληση είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις διάφορων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, που όχι μόνο δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια αλλά ανέχονται και ενθαρρύνουν με τη στάση τους τις πράξεις αυτές.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό και όσους επικαλούνται τα "Ολυμπιακά Ιδεώδη" να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών πείνας και όλο το λαό της Παλαιστίνης για τον τερματισμό της κατοχής και την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ