Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε κλοιό η Νάμπλους

ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Αυστηρά αποκλεισμένη παρέμεινε, χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Νάμπλους ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλλει και απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επισήμως, ο ισραηλινός στρατός αναζητά ένα εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών. Ουσιαστικά, μέχρι στιγμής, αυτό που έχει «επιτύχει» είναι να σκοτώσει έναν 10χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος έτρωγε στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού του.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά νεαρών Παλαιστινίων που τους λιθοβολούσαν. Σε ανάλογο περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, τραυματίστηκαν 6 νεαροί Παλαιστίνιοι.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδινε την έγκρισή του για να προκηρυχτεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου της ανέγερσης 1.000 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Οχθης. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωνε ότι «οι νέες κατοικίες θα χτιστούν εντός των σημερινών ορίων των εποικισμών, όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ». Εντονα αντέδρασε η Παλαιστινιακή Αρχή, διά στόματος του διαπραγματευτή Σάεμπ Ερακάτ, ο οποίος μίλησε για περιφρόνηση του «οδικού χάρτη» και κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ