Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Βήμα πρόκρισης

Κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά βρίσκεται η Εθνική γυναικών μπάσκετ

Sportidea

Κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά βρίσκεται η Εθνική γυναικών μπάσκετ
Το πρώτο και βασικό βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ έκανε το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική ομάδα των γυναικών. Αυτή τη φορά εκτός από την καλή εμφάνιση ήρθε και η νίκη, καθώς οι παίκτριες του Γιώργου Τσίτσκαρη επικράτησαν της Νιγηρίας με 83-58.

Μεγάλες πρωταγωνίστριες της επιτυχίας, η Αναστασία Κωστάκη και η Ευανθία Μάλτση, οι οποίες με 25 και 24 πόντους έκαστη, ήταν οι πρώτες σκόρερ της ομάδας. Επόμενος πλέον στόχος το παιχνίδι με την Ιαπωνία, το οποίο αναμένεται να κλειδώσει την υπόθεση πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες..

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα, αφού η πολύ καλή παρουσία στην επίθεση πρόσφερε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ένα σημαντικό προβάδισμα (14-8). Χάρη στα πολλά λάθη των αντιπάλων παικτριών, οι αιφνιδιασμοί πρόσφεραν πόντους χωρίς ιδιαίτερο κόπο στην ελληνική ομάδα. Στο τέλος μάλιστα του δεκαλέπτου η διαφορά, η οποία είχε εξασφαλιστεί (30-15) έδινε τη δυνατότητα για την αποφυγή του άγχους της νίκης. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα επόμενα δέκα λεπτά. Μάλτση και Κωστάκη είχαν βρει εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση και σε συγχρονισμό με τα αρκετά άστοχα σουτ των Νιγηριανών, το σκορ πήγε στο 38-20, με το ημίχρονο τελικά να λήγει με 45-29.

Η Ελλάδα έδειχνε αποφασισμένη για την πρώτη νίκη της και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να απολέσει μια τέτοια ευκαιρία. Γι' αυτό και στην τρίτη περίοδο καθάρισε το παιχνίδι. Με καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, η περίοδος έληξε με την Εθνική ομάδα να προηγείται με 21 πόντους (65-44). Εχοντας πλέον εξασφαλιστεί η υπόθεση νίκη, ο Γιώργος Τσίτσκαρης θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές του. Η παρουσία τους ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα η Νιγηρία να μειώσει άμεσα στους δέκα πόντους. Ο χρόνος όμως ήταν ιδιαίτερα λίγος για να υπάρξει περαιτέρω αντίδραση, με τις Ελληνίδες να είναι αυτές που πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 45-29, 66-44, 83-58

ΕλλάδαΚαββαδία 3, Κωστάκη 25, Δελή 3, Καλέντζου 5, Τασούλη 2, Μάλτση 24, Σαρέγκου 8, Βασιλείου 3, Σταχτιάρη, Σαμορούκοβα 4, Χριστοφοράκη 4, Κλιγκοπούλου 2.

ΝιγηρίαΙτόρο 10, Αλούκα, Ακιόντε, Νεγκέντου, Ούγκο, Μοχάμεντ 3, Ιιόρε 4, Ουντόκα 28, Σαντίκ 7, Αμάτσρε 14, Ράφιου 2, Ουγκουγκούα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Τσίτσκαρης δήλωσε: «Ημασταν προετοιμασμένοι κατάλληλα. Ξέραμε τους αντιπάλους μας. Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Μας αδικεί το αποτέλεσμα, αφού η πραγματική εικόνα της ομάδας είναι αυτή που δείξαμε στα τριάντα τέσσερα λεπτά του αγώνα». Από πλευράς παικτριών η Αναστασία Κωστάκη είπε: «Πετύχαμε έναν από τους στόχους μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Ημασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι και αυτό φάνηκε. Τα καταφέραμε και πλέον κοιτάμε τη νίκη στο παιχνίδι με την Ιαπωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ