Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μικρές αυξήσεις στο προσωπικό των δήμων

Μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες βρίσκονται οι αυξήσεις που θα λάβουν για το 2004 οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπογράφουν κυβέρνηση, Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ), οι αυξήσεις αγγίζουν μόλις το 3,5 με 4%.

Με βάση τη ΣΣΕ, το κατώτερο ημερομίσθιο για τους εργάτες και το βοηθητικό προσωπικό προσδιορίζεται στα 27,04 ευρώ, ενώ το ανώτερο φτάνει στα 44,44 ευρώ και αφορά όσους έχουν 33 και πάνω χρόνια προϋπηρεσίας. Αντίστοιχα το κατώτερο ημερομίσθιο για το τεχνικό προσωπικό προσδιορίζεται στα 31,44 ευρώ και φτάνει για όσους έχουν προϋπηρεσία 33 χρόνια τα 51,76 ευρώ. Τέλος, σημειώνεται ότι η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στην ταφή και εκταφή νεκρών ορίζεται στις 32 ώρες τη βδομάδα.

Στο μεταξύ, άκαρπη ήταν η χτεσινή συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο. Είναι ενδεικτικό όμως, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, συνυπεύθυνος για τους σημερινούς μισθούς πείνας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στη συνάντηση ήταν άκρως συναινετικός απέναντι στον υπουργό, στη συνέχεια στις δηλώσεις προχώρησε σε λεονταρισμούς και αγωνιστικές κορόνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ