Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Σε ανταλλαγή πυρών με «αλλοδαπούς μαχητές» υποστήριξαν χτες πως προέβησαν Πακιστανικοί στρατιώτες σε αραιοκατοικημένες μεθοριακές περιοχές του Πακιστάν με το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τέσσερις αλλοδαποί, τραυματίστηκαν «αρκετοί άλλοι» και «αιχμαλωτίστηκαν δύο τρομοκράτες, ανάμεσά τους και ένας ξένος». Η επιχείρηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε βάσει πληροφοριών των υπηρεσιών αντικατασκοπίας πως «ξένοι τρομοκράτες κρύβονταν» στα περίχωρα της μεθοριακής πόλης Μιράν Σαχ. Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν να ανακοινώσουν την εθνικότητα των ενόπλων.

Αργότερα, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε πως κατά το παραπάνω συμβάν κατασχέθηκε μεγάλο φορτίο όπλων, ανάμεσά τους εκτοξευτήρες ρουκέτας, αυτόματα πυροβόλα και πυρομαχικά.

  • Συνομιλίες για την «ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είχαν χτες για δυόμισι ώρες (σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν) ο Πακιστανός ηγέτης, στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ και ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι κατά την έναρξη της διήμερης επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στο Ισλαμαμπάντ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ