Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μόνοι τους καρφώνονται...

«Ο κ. Σμυρλής εκτός από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Τζέκος τον είχε επισκεφθεί και του είχε πει: "Εχω εντολή από τον Λιάνη, τα έξοδα τα πληρώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Απ' όλες τις Ομοσπονδίες θα ζητήσω τον καλύτερό τους αθλητή, ώστε να λάβει μετάλλιο"» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ο εσμός και οι θνητοί

«Οι απλοί θνητοί παρακολουθούν και κρίνουν τα μεγάλα γεγονότα με το θαυμασμό ή την οργή των αφελών (...) Ετσι δεν καταλάβαμε ότι η παγκόσμια λαμπαδηδρομία και οι αγώνες στην αρχαία Ολυμπία έγιναν για να αναβαπτιστεί η διεθνής ολυμπιακή εταιρία στην κολυμπήθρα των ιδεών, να ισχυροποιηθεί η θέση της στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με πόλεις (...) Κι όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις των αντίπαλων συμφερόντων (...) πέσαμε στην παγίδα (...) Το άσχημο είναι ότι για λόγους συμβατικής διεθνούς συμπεριφοράς δεν μπορούμε να "κράξουμε" τον εσμό των θρασιμιών που ενέσκηψαν για να τα αρπάξουν από ένα φτωχό λαό» (ο Χ. Μαυρομάτης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«Από τα μέσα»

«Πώς όμως οι νέοι Ολυμπιονίκες μας αφιερώνουν τόσο εύκολα τα μετάλλιά τους στον Κεντέρη και τη Θάνου; (...) Απλά είναι σοβαρά παιδιά που ξέρουν από τα "μέσα" και με τον ιδρώτα τους τι σημαίνει σύγχρονος πρωταθλητισμός, ποιο είναι το παγκόσμιο μοντέλο του αθλητισμού και τις ασταθείς, επικίνδυνες και αντιφατικές ισορροπίες του» (ο Π. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Τι παράξενη σύμπτωση...

«Εξαφανίστηκε εδώ και μία βδομάδα από τις λίστες αναζητήσεων της Ιντερπόλ το όνομα του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, του 40χρονου εγκέφαλου κυκλώματος κοκαΐνης» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ