Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΗΝΑ 2004
Η κλήρωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

«Κερδισμένη» η ΑΕΚ. Δύσκολο έργο για ΠΑΟΚ, Αιγάλεω και Πανιώνιο

Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η κλήρωση των ελληνικών ομάδων για τον Α΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό.

Η ΑΕΚ θα βρει στο δρόμο της τη Νόβα Γκόριτσα από τη Σλοβενία και, εκτός απροόπτου, το έργο της για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης αναμένεται σχετικά εύκολο. Οι Σλοβένοι είναι πρωταθλητές στη χώρα τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο και το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι η δίψα για διάκριση.

Αντίθετα, εξαιρετικά δύσκολη είναι η αποστολή του Πανιωνίου, που καλείται να αντιμετωπίσει την Ουντινέζε. Οι Ιταλοί, που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο κύπελλο UEFA με σχετική άνεση μέσω του καμπιονάτο, θέλουν να κάνουν μία καλή πορεία στην Ευρώπη και για να γίνει αυτό θα πρέπει να προκριθούν στους ομίλους.

Εξαιρετικά δύσκολο σε οποιαδήποτε εκτίμηση είναι το ζευγάρι του ΠΑΟΚ-Αλκμααρ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη απογοήτευσε με την παρουσία της στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο «δικέφαλο», αλλά και πόσο θα επηρεάσει τους παίκτες ο αποκλεισμός. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί διαθέτουν ένα δεμένο σύνολο, όμως τουλάχιστον στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχουν δείξει ότι είναι η πιο απρόβλεπτη ομάδα της κατηγορίας, γεγονός που ενδεχομένως να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ.

Οσον αφορά στο Αιγάλεω, που θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, κληρώθηκε με την τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί, μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα. Εκτός από τις παραδοσιακές δυνάμεις, Μπεσίκτας, Φενερμπαχτσέ και Γαλατασαράι, η «Γκέντσλερ» και η Τραμπζονσπόρ διεκδικούν μόνιμα τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Σταντάρ Λιέγης με την Μπόχουμ και το βαλκανικό ντέρμπι της Στεάουα Βουκουρεστίου με την ΤΣΣΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ