Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΗΝΑ 2004
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε ρυθμό μεταλλίου η γυμναστική

Sportidea

Οσο πλησιάζει η λήξη των αγώνων, όπως είναι φυσικό, οι ελληνικές συμμετοχές γίνονται και λιγότερες. Οχι όμως και οι ελπίδες για ένα ακόμα μετάλλιο καθώς στον τελικό του Σύνθετου Ομαδικού της Ρυθμικής Γυμναστικής αγωνίζονται σήμερα οι αθλήτριές μας (16:30). Η ολοκαίνουρια ομάδα, έδειξε ότι μπορεί να φτάσει, πάντα σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση, ή ακόμα και να ξεπεράσει τον άθλο της προηγούμενης ομάδας του ανσάμπλ, το χάλκινο μετάλλιο δηλαδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι: Στυλιανή Χρηστίδου, Ελένη Χρονοπούλου, Ηλέκτρα Ευθυμίου, Μαρία Κακίου, Βαρβάρα Μαγνήσαλη και Στεργιαννή Πανταζή κατάφεραν να καταλάβουν την 4η θέση με 46,600 βαθμούς και να διεκδικούν τη μία από τις τρεις θέσεις στο βάθρο.

ΠΑΛΗ

Τρεις Ελληνες παλαιστές δοκιμάζονται σήμερα - εκτός από τον Καρντάνοφ που θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 55 κιλών - και φιλοδοξούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στις κατηγορίες τους. Η αρχή γίνεται με τον Αλέξανδρο Λαλιώτη, που αντιμετωπίζει στις 09:30, στον 1ο προκριματικό Ομιλο των 96 κιλών στην ελευθέρα πάλη, τον Κινέζο Γιουανγιουάν Γουάνγκ. Αργότερα, στις 17:30, δοκιμάζεται απέναντι στον Σλοβάκο Πίτερ Πέτσα. Παράλληλα, στις 11:00, ο Εμζάριος Μπετινίδης, ρίχνεται στο ταπί με αντίπαλο για τον 7ο προκριματικό Ομιλο των 74 κιλών, τον Ούγγρο Αρπάντ Ρίτερ. Τέλος, για την ελευθέρα και πιο συγκεκριμένα για τον 5ο Ομιλο της κατηγορίας των 60 κιλών, ο Μπεσίκ Ασλανασβίλι θα παλέψει με τον Μασούντ Τζοκάρ από την Ινδία (18:00).

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΤΟ

Τη Βερίνα Γουιόντζι από τη Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει η Ελληνίδα Ελσα Μυστακίδου στο γύρο των «16» για την κατηγορία των 67 κιλών. Η πρωταθλήτριά μας, «φλερτάρει» με τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα (09:35) και ελπίζει να προχωρήσει στους απογευματινούς αγώνες των «8» και γιατί όχι ακόμα υψηλότερα. Αλλωστε, η 3η θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003, δείχνει ότι πρόκειται για δυνατή αθλήτρια και υπολογίσιμη.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μόνος ανάμεσα σε 51 αθλητές θα βρεθεί στις 11:00 ο Μανώλης Κοτούλας. Ο 26χρονος Θεσσαλονικιός αναμένεται να προσπαθήσει σκληρά για να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση σε ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας. Αλλωστε, τι καλύτερο για τον Κοτούλα από μία καλή θέση στην παρθενική του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μία ακόμα ιστορική μέρα θέλουν να ζήσουν σήμερα οι παίκτες της Εθνικής στους άνδρες (17:30). Η ομάδα του Ουλφ Σέφερτ, μετά την επικράτηση με 29-24 επί της Κορέας, διεκδικούν σήμερα να καταλάβουν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, την 5η θέση. Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, είναι η ομάδα της Γαλλίας, που είναι σαφώς ανώτερη από την Εθνική μας.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Για δεύτερη φορά σε αυτούς του Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, φιλοξενεί την αντίστοιχη του Πουέρτο Ρίκο (11:15). Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφού απέτυχαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αργεντινής, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τα ημιτελικά, θα προσπαθήσουν να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες με το Π. Ρίκο για να κατακτήσουν την 5 θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Στην πρώτη τους αναμέτρηση, οι Ελληνες είχαν κερδίσει με 78-58.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ