Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιτυχία των γυναικών

Εβδομη κατατάχτηκε η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Οι παίκτριες του Γιώργου Τσίτσκαρη, μετά το φυσιολογικό αποκλεισμό τους από τα προημιτελικά, ελέω ΗΠΑ, το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν σε αυτό το τουρνουά ήταν η κατάκτηση της 7ης θέσης. Αυτό το πέτυχαν, αφού η Νέα Ζηλανδία που βρέθηκε στο δρόμο τους γνώρισε την ήττα με 87-83, σε ένα συγκλονιστικό αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Περίπου 3.000 θεατές παρακολούθησαν δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι χέρι στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 21-24 υπέρ των Νεοζηλανδέζων και τις Ελληνίδες να μη μένουν πίσω. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν διαφορετικό, καθώς οι Νεοζηλανδέζες αύξησαν το προβάδισμα χάρη στα καλά ποσοστά από μέση απόσταση και στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να φύγουν για τα αποδυτήρια με σκορ 50-43.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα ανασυντάχθηκε και με «μπροστάρισσες» τις Μάλτση και Σαρέγκου, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, να ισοφαρίσουν και να κλείσουν την περίοδο με 66-66. Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε και το πλέον ενδιαφέρον, καθώς οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και το παραμικρό λάθος κόστιζε. Στα τελευταία λεπτά, οι Ελληνίδες φάνηκαν πιο ψύχραιμες και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και μαζί τον τίτλο της έβδομης καλύτερης ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, γεγονός που το πανηγύρισαν δεόντως, με τους φιλάθλους στις εξέδρες.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 43-50, 66-66, 87-83.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσίτσκαρης): Μάλτση 29, Σαρέγκου 16, Καββαδία, Κωστάκη 12, Δελλή, Καλέντζου 12, Σαμορούκοβα 15, Χριστοφοράκη, Κλιγκοπούλου 3

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Τομ Μάχερ): Γουόκερ 3, Κότον, Μαρίνο 18, Βιέλενς, Κομπέιν 3, Λοφχάγκεν 23, Φάρμερ 21, Τούπου 5, Τίνι, Κερ 10


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ