Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΣΤΙΒΟΣ
Πιστή στο ραντεβού της

Με την τελευταία της βολή εξασφάλισε το χάλκινο χτες η Μιρέλα Μανιάνι

ICON

Με την τελευταία της βολή εξασφάλισε το χάλκινο χτες η Μιρέλα Μανιάνι
Αλλο ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας αλλά και στην προσωπική της συλλογή πρόσθεσε χτες η Μιρέλα Μανιάνι. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στον ακοντισμό κατάφερε δίνοντας σκληρή μάχη να κατακτήσει φέτος το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Η βολή που έδωσε ουσιαστικά την τρίτη θέση στην Ελληνίδα αθλήτρια ήταν η τελευταία, όπου κατάφερε να ξεπεράσει τις μέτριες μέχρι τότε βολές της και να φθάσει στα 64.29. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τη Μανιάνι να ανεβάζει ρυθμούς μετά την 3η βολή.

Μάλιστα, λίγο πριν την τελευταία της η Τσέχα Μπρέτσκοβα έριξε το ακόντιο στα 64.23 αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια την ξεπέρασε στην τελευταία της αφήνοντας τη στην τέταρτη θέση. Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Νέριους με 65.82 όπου και αυτή εξασφάλισε το χάλκινο χάρις στην τελευταία της βολή. Η άλλη Ελληνίδα αθλήτρια, η Σ. Λίκα κατετάγη 9η με καλύτερη βολή στα 60.53.

Με μία πολύ καλή εμφάνιση η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ400 κατάφερε να πάρει το πολύτιμο «εισιτήριο» για τον τελικό του αγωνίσματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελούμενο από τις Χαρούλα Μπουντά, Χρύσα Γκουντενούδη, Δήμητρα Ντόβα και Φανή Χαλκιά ξεκίνησε πολύ καλά, φροντίζοντας να διατηρήσει ακέραιες τις δυνάμεις του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και οι τέσσερις κοπέλες μας ήταν μέσα στο ρυθμό των αντιπάλων τους, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της σειράς έχοντας χρόνο 3:26.70. Αναλυτικά η οκτάδα του τελικού είναι: 1. Ρωσία, 2. Τζαμάικα, 3. Πολωνία, 4. Βρετανία, 5. Ρουμανία, 6. ΗΠΑ, 7. Ελλάδα, 8. Ινδία.

Αντίθετα, στο ίδιο αγώνισμα οι άνδρες δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το έργο των γυναικών καθώς βρέθηκαν στην έβδομη θέση της β' σειράς με χρόνο 3:04.27 και φυσικά αποκλείστηκαν. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους Στέλιο Δημότσιο, Τάσο Γκούση, Παναγιώτη Σαρρή και Περικλή Ιακωβάκη. Η οκτάδα του τελικού: 1. Βρετανία, 2. Ιαπωνία, 3. Τζαμάικα, 4. ΗΠΑ, 5. Νιγηρία, 6. Μπαχάμες, 7. Αυστραλία, 8. Μποτσουάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ